post@norskklimasenter.no

Varmepumpe i ekstremkulde

Utfordringene fra Sibirs bitende kulde er reelle, men frykt ikke! Vi har de perfekte tipsene for å sikre at din varmepumpe yter maksimalt selv i de mest utfordrende forholdene.

Einar Gulbrandsen, vår ekspert fra Norsk Varmepumpeforening (Novap), deler eksklusive råd:

– Kan det bli for kaldt for varmepumpen?

– Ikke bekymre deg, la varmepumpen jobbe! Selv når ekstremkulden setter inn, er de fleste luft-til-luft-varmepumper konstruert for å takle ned til minus 25 grader og lavere.

– Husk, du får 25 til 35 prosent mindre effekt fra varmepumpen når temperaturen synker fra minus 7 til minus 25 grader. Men vi har løsningene!

 

 

Og når varmepumpen gir mindre effekt, øker behovet for oppvarming i hjemmet. Men ikke bekymre deg, vi har strategiene for å holde deg varm og komfortabel.

– Hvordan kombinere varmepumpen med vedfyring?

– Vi har en perfekt løsning! Varmepumper fungerer fantastisk med vedfyring, spesielt når pumpen har vår eksklusive peis- eller varmesprederfunksjon. Øk effektiviteten og nyt ekstra varme i rommet!

– Hvordan få maksimal varme ut av pumpen i ekstremkulden?

– Dine nøkler til suksess: Hold utedelen fri for snø, hold filtrene i innedelen rene, og spre varmen med høy viftehastighet. La varmepumpen være på, aktivt velg varmefunksjonen, og unngå store temperatursvingninger. Vi har det dekket!

Plassering av utedelen:

Vår ekspert anbefaler å utnytte været til å identifisere optimale plasseringsområder uten mye snøfokk. Ta bilder for å sikre den beste plasseringen av utedelen!

Og det beste av alt? Kontakte oss nå for en GRATIS befaring! Vi er her for å gjøre din varmepumpeopplevelse optimal, uansett værforhold. Vi venter spent på din henvendelse!

Kontakte oss nå for en GRATIS befaring